Over ons

Wij zijn Next Fashion Retail. We bestaan om winkeliers en consumenten te helpen duurzamere keuzes te maken als het gaat om duurzame mode. Voor jou als consument betekent dit tips over waar je op kunt letten bij een aankoop, waar begin je als je duurzamer wilt kopen of voor je kleding wilt zorgen? Voor winkeliers betekent dit advies over hoe er meer aandacht kan komen voor duurzame mode in je winkel, hoe je met je klanten over duurzame keuzes kunt praten en hoe je ze enthousiasmeert.

Onderzoeksproject

Next Fashion Retail (NFR) is een door SIA gesubsidieerd onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door De Haagse Hogeschool, TMO Fashion Business School en CUBE retail. We onderzoeken hoe mode-retailers de on- en offline retailomgeving kunnen benutten om de verkoop van duurzame kleding te stimuleren. MKB multi-brand retailers spelen hierbij een interessante rol. Zij beschikken over een uniek winkelaanbod van diverse merken en hun persoonlijke contact en advies wordt goed gewaardeerd. Zij kunnen een aanjager zijn in de transitie naar duurzame kledingconsumptie. Voor Next Fashion Retail zijn daarom negen MKB multi-brand fashion retailers samengebracht om samen te onderzoeken hoe retailers zelf hun duurzame aanpak en aanbod kunnen innoveren. Next Fashion Retail is te volgen op LinkedIn. Het onderzoek is voorjaar 2023 afgerond. De uitgebreide onderzoeksresultaten zijn te lezen in twee whitepapers.


Resultaat van het onderzoek is een promotie en communicatie toolkit voor de fysieke winkelvloer. Hiermee kunnen retailers beter met klanten communiceren over duurzaamheid in de fashion en tegelijk hun teams trainen. Leuker en gemakkelijker. Bekijk hier het introductie filmpje.


Oktober 2023 wordt deze toolkit ingezet tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Retailers kunnen de toolkit bestellen via DETEX.

Wat vind je op deze site

Op deze website vind je gratis downloads van onze Tools en de besteloptie voor de fysieke tools. Over onze resultaten lees je in de Whitepapers. En je vindt (onafhankelijke) informatie over de meest gebruikte materialen in kleding, samengesteld samen met Modint. Je leest wat de voor- en nadelen zijn van deze materialen en waar je kunt beginnen als je een duurzame keuze wilt maken bij de aanschaf van kleding. Ook vind je was- en onderhoudstips die ervoor zorgen dat je kleding langer meegaat.

Onze partners

Voor het onderzoek werken De Haagse Hogeschool, TMO Fashion Business School en CUBE retail samen met brancheorganisaties INretail, Modint, EK (voorheen Euretco) en negen MKB multi-brand retailers; Wagenaar Mode, Van Tilburg Mode & Sport, Modehuis Blok, Rinsma Modeplein, Hype Heroes, Castelijn Mode, Berden en duurzame pioniers BrandMission en Kokotoko.

Betrokken organisaties

De negen MKB multi-brand retailers